چکیده این مطلب:علت طاسی و ریزش موها. انواع کاشت مو. کاشت مو به روش fut. کاشت مو به روش fit. مقایسه ی دو روش fut و fit. کاشت مو به روش BHT. نکاتی که قبل از انجام کاشت مو باید رعایت شود. مراقبت های پس از انجام کاشت مو. آیا پس از کاشت مو می توان موها را رنگ کرد ؟ آیا کاشت مو درد دارد؟ آیا کاشت مو دائمی است؟ آیا می توان از موهای فرد دیگری برای انجام کاشت استفاده کرد؟ آیا موهایی که کاشت می شوند ضعیف هستند؟ مقاله ی:( کاشت موچگونه انجام می شود؟ انواع روش ها,عوارض) را از دست ندهید.
کاشت مو:
امروزه زیبایی و رسیدن به آن با تکنیک های مختلف اتفاقی است که افراد بسیاری در پی رسیدن به آن هستند . زیبایی تناسبی است که بین اجزای مختلف چهره دیده می شود اما گاهی شاهد آن هستیم که فردی از زیبایی و تناسب چهره ی خوبی برخوردار است اما با دیدن سر بدون موی وی حرفمان را پس می گیریم و تضادی که عدم وجود مو با چهره به وجود می آورد اصلا ظاهر خوشایندی ندارد . مو یکی از اجزایی است که زیبایی و وجود آن تاثیر شگرفی در زیبایی دارد و کسانی که درگیر مشکل طاسی هستند به دنبال راهی برای نجات از این مشکل اند . داشتن مو برخلاف گذشته دیگر رویا و آرزویی دست نیافتنی نیست ، امروزه به لطف پیشرفت علم پزشکی روش های نوین کاشت مو به راحتی در دسترس همگان قرار دارد .
کاشت مو یکی از راه های برجسته در رسیدن به زیبایی است . شاید گاهی برای خود شما نیز پیش آمده باشد که از دیدن ظاهر بدون مو و یا موی کم خود در آینه دلگیر شده باشید و یا از حضور در جمع های مختلف خجالت زده بوده و در واقع از اینکار فرار کنید یا اینکه در آرزوی مرتب کردن موهایتان قبل از میهمانی ها باشید و گاهی نیز خود را پیرتر از سن شناسنامه ای خود می بینید .همه ی این ها می توانند عللی باشند تا شما را بر آن دارد که به دنبال تکنیک های کاشت مو باشید ، معجزه ای که می تواند شما را به ظاهر دلخواهتان برساند با ما باشید تا با انواع و نحوه ی کاشت مو آشنا شده و بتوانید آگاهی کاملی قبل از انجام این کار داشته باشید .
علت طاسی و ریزش موها :
ژنتیک :یکی از علل طاسی ژنتیک است که به طور عامیانه به آن ریزش موی ارثی گفته می شود گاهی شاهد آن هستیم که در خانواده ها طاسی از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود اما باید توجه داشت که صرفا ژنتیک علت طاسی نیست افرادیکه به طور ژنتیکی زمینه ی این اتفاق را دارند راحتتر در معرض آن قرار می گیرند دلایل مختلفی دست به دست یکدیگر می دهند تا افرادی را که مستعد ریزش مو هستند به طاسی برساند عللی مانند : اختلال در هورمون ها ، عدم رسیدگی به موها ، افزایش سن ، تغذیه ی نامناسب و …. نیز می توانند در به وجود آمدن طاسی در افراد دارای زمینه ی خانوادگی مثمر ثمر باشند .
سن :این موضوع کاملا روشن است که با بالا رفتن سن فرد بسیاری از زیبایی های خود را از دست می دهد که یکی از آن ها مو است . با افزایش سن و کاهش فولیک اسید خون و همچنین کاهش ویتامین ها شاهد کم شدن موها نیز خواهیم بود پس یکی از علل ریزش موها می تواند افزایش سن افراد باشد .
تغذیه ی نامناسب :یکی از مهمترین موارد برای داشتن موهای سالم و جلوگیری از ، از بین رفتن موها ، تغذیه ی سالم و استفاده از مواد مغذی است . کمبود آهن و پروتئین ها می تواند خود علتی برای از دست دادن موها باشد متاسفانه امروزه روی آوردن به تغذیه ی نامناسب و عادات بد غذایی در خانواده ها بسیار مشهود است . علاوه بر این موضوع ، روی آوردن به رژیم های غذایی سخت و طاقت فرسا که در آن از رسیدن مواد مغذی به بدن جلوگیری می شود نیز یکی از دلایل ریزش مو می باشد بسیاری از افراد برای رسیدن به لاغری موها و زیبایی خود را فدا می کنند پس توجه داشته باشید تغذیه ی نامناسب می تواند دلیلی باشد برای از دست دادن موها
ابتلا به بیماری :گاهی نیز دلیل از دست دادن موها ابتلا به برخی بیماری ها می باشد که دچار شدن شدن به آن ها می تواند عارضه ای چون ریزش مو را به دنبال داشته باشد.
کاشت مو :
پیوند یا کاشت مو به روشی اطلاق می شود که موهای مقاوم به ریزش یا همان موهای بانک مو به مناطقی که دچار ریزش شده اند منتقل می شود .
انواع کاشت مو :
کاشت مو به طور کلی مبتنی بر دو روش اصلی است که شامل کاشت مو با جراحی (fut )و کاشت مو بدون جراحی (fit) و کاشت مو به روش ( (Bhtمی باشد .
کاشت مو به روش fut:
کاشت مو در این روش به صورت نواری انجام می شود . در روش کاشت نواری مراحلی انجام می شود که شامل :
مرحله ی یک :ابتدا بی حسی در ناحیه ی پوست سر توسط تیم پزشکی انجام می شود .
مرحله ی دوم :در مرحله دوم ، برای استخراج فولیکول ها یا گرافت ها برشی در پشت پوست سر داده می شود که در این مرحله فولیکول ها در زیر میکروسکوپ از درون پوست سر استخراج می شوند تا برای کاشت آماده سازی شوند
مرحله ی سوم :پس از برداشت فولیکول ها محلی که برش ایجاد شده است نیاز به بخیه دارد پس در این مرحله بخیه ها انجام می شود و جهت بهبود بخیه باید پروسه ای ۱۴ روزه را سپری کنید
مرحله ی چهارم :اماده سازی است که در این مرحله باید جداسازی انجام شود بدین ترتیب که نوار اهدا کننده طی مراحل دقیق میکروسکوپی به واحدهای فولیکولی برش داده می شود
مرحله ی پنجم :پس از طی این مراحل نوبت به کاشت مو می رسد در این مرحله ابتدا توسط وسیله ای مخصوص به نام مته ، سوراخ های ریزی در ناحیه ی هدف ایجاد می شود که از طریق این سوراخ ها واحدهای فولیکولی را وارد می کنند .
مرحله ی ششم :سپس باید محلول ضدعفونی به آرامی و با دقت به پوست سر زده شود
مرحله ی هفتم :پس از طی مراحل کاشت مو ، ناحیه ی مبدا با باند پوشیده می شود .
مزایای روش fut :
بازدهی بالای این تکنیک
رشد و ایجاد ظاهر طبیعی مو
تکنیکی مقرون به صرفه
بسیار مثمر ثمر برای افرادی که وسعت طاسی زیادی دارند .
معایب تکنیک fut :
تکنیک fut روشی تهاجمی بوده که به همین علت دوره ی نقاهت طولانی تری خواهد داشت
در این روش حداقل به مدت یک ماه نیاز به مراقبت و خودداری از فعالیت های شدید می باشد
در این روش زخم و اسکاری به وجود خواهد آمد که نیاز به مراقبت دارد
باید مراقبت ها به طور صحیح و کامل صورت گیرد چرا که احتمال عفونت و التهاب وجود خواهد داشت
در طول بی حسی برای شما احساس خارش موقتی به وجود خواهد آمد که ممکن است آزار دهنده باشد
کاشت مو به روش fit :
این تکنیک از کاشت مو با روش قبل تفاوت هایی دارد در روش fit نیازی به ایجاد برش نمی باشد و در واقع می توان گفت در این تکنیک شاهد کم ترین میزان تهاجم خواهید بود چرا که در این شیوه ، موها با دستگاه برداشته می شود و سپس فولیکول ها دانه دانه جدا می گردد و برای کاشت آماده می شوند و سپس طی مراحلی کاشت مو انجام می شود .
مرحله ی اول :در ابتدای مراجعه به کلینیک شما باید مراحلی را بگذرانید که مرحله ی اول انجام جلسه مشاوره است که در این جلسه پس از معاینه از شما خواسته می شود عکس هایی را تهیه کنید .
مرحله ی دوم :شما باید در نواحی از سر که توسط پزشک مشخص می شود عکسبرداری انجام دهید که این عکس ها در پرونده ی شما قرار خواهد گرفت.
مرحله ی سوم :در این مرحله باید خط رویش موی شما طراحی شود که اینکار با نظر شما و با توجه به چهارچوب های متعارف و مشخص شده توسط پزشک انجام می گیرد این کار به راحتی یک نقاشی انجام می شود بدین ترتیب که به وسیله ی ماژیکی محدوده های مبدا و مقصد مشخص می شود که احتمال دارد در این مرحله موهای ناحیه ی مبدا تراشیده شود.
مرحله ی چهارم :در این مرحله نوبت به استخراج فولیکول ها می رسد که پس از مشخص شدن ناحیه ی مبدا باید آن محل بی حس شود پس برای شروع کار بی حسی اعمال می شود سپس فولیکول ها به شکل واحدی با ایجاد سوراخ های ریزی که کمتر از یک میلی متر قطر دارند استخراج می شوند .
مرحله ی پنجم :پس از استخراج فولیکول ها نوبت به آماده سازی آن ها می رسد بدین ترتیب که آن ها را در محلی قرار می دهند که شرایط مناسبی برای حیات فولیکول ها باشد چرا که فولیکول ها باید در دمای مناسبی نگهداری شوند تا دچار آسیب نشده و بتوان آن ها را برای کاشت استفاده نمود .
مرحله ی ششم :پس از طی شدن مراحل استخراج و آماده سازی فولیکول ، به متقاضی تایمی داده می شود تا استراحت کند چرا که کاشت مو پروسه ای چند ساعته است . فرد می تواند در تایم استراحت وعده غذایی سبکی را نیز تناول کند .
مرحله ی هفتم :پس از استراحت و وقفه ای نوبت به مرحله ی کاشت می رسد که این مرحله تحت بی حسی می باشد و فرد نباید ترس و نگرانی داشته باشد در این پروسه پزشک شروع می کند به کاشت فولیکول ها ، این مرحله با دقت بسیار بالایی انجام می شود طی این مرحله پزشک جهت رشد مو را نیز مشخص می کند .
مزایای کاشت مو به روش fit:
انجام در یک جلسه
قابل استفاده برای کاشت ابرو و سبیل
عدم ایجاد اسکار
عدم نیاز به جراحی
معایب کاشت مو به روش fit :
داشتن هزینه ی بالا
نامناسب برای طاسی های وسیع
تایم طولانی انجام و احتمال خستگی
مقایسه ی دو روش fut و fit :
در هر دو روش سوراخ هایی ایجاد می شود برای جایگذاری فولیکول ها تا طاسی سر پر شود .
معمولا از روش fit برای افرادیکه وسعت طاسی کمی دارند استفاده می شود و از روش fut برای طاسی های گسترده تر .
در هر دو روش به ۲ هفته زمان نیاز است تا جای اسکارها کاملا بهبود یابد .
اثر هیچکدام از این دو روش بعد از گذشت ۳ الی ۶ ماه دیگر قابل رویت نیست و از بین می رود .
روش fut به جراحی نیاز دارد در حالیکه روش fit بدون جراحی قابل انجام است .
تکنیک fit نسبت به تکنیک fut دوره ی بهبود کوتاهتری دارد .
کاشت مو به روش BHT :
BHT به روشی اطلاق می شود که از موهای بدن برای پیوند به سر استفاده می شود . هنگامی که فرد بر روی سر خود از بانک موی کافی برخوردار نباشد و نتوان از موهای وی استفاده کرد پزشک از موهای بدن فرد برداشته و برای کاشت بر روی سر استفاده می کند . در این روش از موهای سینه ، پشت ، بازوها و … می توان استفاده نمود در این شیوه موهای بدن با تکنیک مخصوص برداشته می شود به طوری که جای اسکار باقی نماند و سپس به سر پیوند داده می شوند .
این تکنیک از کاشت مو برای چه کسانی مناسب است ؟
برای کاشت مو به دو روش قبل فرد باید از بانک موی خوبی برخوردار باشد تا بتوان از آن برای دیگر نقاط سر وی استفاده کرد ، اما اگر فرد فاقد بانک موی مناسب باشد از تکنیک BHT برای وی استفاده می شود و از دیگر نقاط بدن او پیوند می گیرند در این تکنیک از نقاطی می توان مو برداشت که یک سری شرایط مانند شباهت به موهای سر ، سایز مناسب ، تراکم مناسب و … را دارا باشد و از هر ناحیه ای نمی توان اینکار را انجام داد .
مزایای کاشت مو با روش BHT :
تکنیکی کم تهاجمی
به ایجاد برش نیاز ندارد.
به دوره استراحت طولانی نیاز ندارد.
معایب کاشت مو با روش BHT :
ممکن است در حین کاشت مشکلات تکنیکی به وجود آید .
موی بدن نمی تواند همخوانی مناسبی با موی سر داشته باشد که این مشکل بسیار چشمگیر است .
این روش درصد جوابگویی و موفقیت کمتری نسبت به دیگر تکنیک ها دارد .
در این روش نمی توان شاهد موهایی با جلوه ی طبیعی بود .
مشاهده پست مشابه : بازتاب گردن نوزاد | رفلاکس گردن نوزاد